2011. június 20., hétfő

100 csoda öt földrészen

Az viszont nem csoda, ha valakinek ismerősen cseng a bejegyzésem címe. Ilyen néven a Kossuth Kiadó könyvsorozatának egyik darabja fut. Az öt világrész ember alkotta és természeti kincseit sorjázza. Akár az én noteszem is lehetne, melynek elejére, a "Hová akarnék, még ebbe a földi létembe eljutni" alcímet vésném fel kacska szép betűimmel.
Ha csak a főbb útirányokat, mondjuk országra szűkítve nézem is jelentős eséllyel pályázik a "most wanted"-ra Olaszország. Velence már pipa, Róma hatalmas rózsaszín karika, Toszkána.... Szóval Toszkána! Olvastam róla útikönyvet, regényt, láttam róla számtalan filmet, kívülről tudom például Firenze látványosságait, valószínűleg odatalálnék mindenhová abban a vadidegen városban.... és most jött, ami még nem volt, újabb lehetőség a spirázásomra: oldalt készíthettem a "Toszkánába akarok menni"-fílinget erősítvén Rucola Ildi most megjelent Tuscan Sun címet viselő felforgató erejű készletével.
Mit mondjak? Lányos zavaromba: cafatjáig faltam fel, atomjaira szedtem, rákattantam, azonosultam, alig bírtam betelni vele.
Egy valamit tudok: jövőre még nem, hadd szokja a gyermek elmeroggyant anyájának múzeum és városnéző temperamentumát hazai pályán, viszont két év múlva nem kérdés mi lesz a nyaralásunk úti célja. Addig még a teljes becsavarodásig csinálok hatszáz oldalt a Toszkán nappal és felépítem haditervemet. Még a férj meggyőzése is gallyra belefér: van 110 hetem.
Akkor már csak 770 napot kell aludni....




Már az előkép is fergeteges, igaz? Itt lehet "konkretizálni"!

Úti élmények híján a fantáziám kalandozott, egyszer egy wespás Rómeós (tudom, hogy Verona nem Toszkánában van, de adtam a művészi szabadságnak), meg csak úgy az olaszos életérzésnek, remélem "átjött." Csók!

Fool me! Felhasználtam: Rucola Design by Ildi Geist: Tuscan Sun, Zeffirelli féle Júlia a netről, idézet1: The Cardigans: Lovefull, Iédzet2: Shakespeare: Rómeo és Júlia

És egy kis irodalom, csak a gyönyörű fordítás kedvéért:
Romeo: Szentségtelen kézzel fogom ez áldott, Szentséges oltárt, ezt a lágy kacsót, De ajkam - e két piruló zarándok - Jóváteszi s bűnöm föloldja csók.
Júlia: Zarándok, a kezed mivégre bántod? Hisz jámbor áhítat volt az egész. A szent kezét is illeti zarándok, És csókolódzik akkor kézbe kéz."– Kosztolányi; I. felv. V.


The Italian job - Rucola Design by Ildi Geist: Tuscan Sun

5 megjegyzés:

  1. Nálam meg Róma nem pipa még! Hamar elmegy az a pár nap! :) Imádatos tervek és oldalak!

    VálaszTörlés
  2. Ba....er, elszállt, amit írtam, sebaj, van még az ujjaimban néhány leütésre való enerdzsíííí.
    szóval: Róma egy nap alatt: térdig jártuk a lábunk és nem láttunk mindent, ha mentek legalább 3-4 nap. Toscana-ban szépen felülnék egy déli fekvésű teraszra, beleheverednék a függőágyba, egy tutti pohár borral és bámésznám a naplemenést. Ezt éreztem akkor, mikor olvastam az írásod, néztem a képeid.
    És a Fiat kicsi, de erős! Nekem is volt. Igaz nem ilyen, de a márkát szeressem. Kívánás: Jussál el minden szegletébe az nagy világnak, csókold Rómeó lépte nyomát, meg amit még kiagyalsz magadnak abban a csecse buksi fejedben!
    Pusszantás!

    VálaszTörlés
  3. Azt mondják minden út Rómába vezet.Reggel abszolúte figyeltem :úton jöttem végig mégis a melóban kötöttem ki.:)Szóval remélem számodra hamar elrepül a maradék 770 nap és valóra válik az álmod és utaztok.

    VálaszTörlés
  4. Már láttam ezt az oldalad, totál jó lett. Jó lenne már nekem is ennyire belehabarodni egy készletbe, de még ez várat magára.
    Ami neked Olaszország, nekem Skócia ;)

    VálaszTörlés
  5. Amit a fejedbe veszel, az tuti meglesz! :-))
    Az oldalaid varázslatosak! :-D Csak ámulok... és nézek..., nagyon tetszenek!!!!

    VálaszTörlés