2012. április 16., hétfő

Hatvanas sebesség korlátozás

A hétvégén megünnepeltük anyum 60. szülinapját. Egyszerre volt felemelő, vidám, felszabadult, megható és végtelenül szomorú is. Nagyot készültünk: volt malomkeréknyi virág, 60-as torta, tűzijáték, étterem, Mili rajzolt (betegsége miatt sajnos ő nem tudott velünk lenni)
Csináltam anyunak egy albumot.  Kalandos úton kerültek hozzám a fotói. Lényegében már jó ideje lopkodom őket, de a legfontosabb képek túlságosan szem előtt voltak, hogy ne tűnjön fel a hiányuk. Ezért a húsvéti ünnepség alkalmával segítő tettestársak szigorú elterelése mellett hajtottam végre szélhámoskodásomat.
Életem egyik legmegpróbálóbb feladatát hajtottam végre.. Lényegében annyira megviselt, hogy végig sírtam az albumkészítést. Rájöttem, hogy nem szándékosan, hanem tudat alatt kerülöm évek óta a régi családi fotók kézbevételét. Most viszont nem csak kézbe vettem, hanem órákon keresztül simogattam.
Előtte is sokszor, de Milán születése óta nincs olyan hét, hogy ne jutna eszembe milyen jó lenne, ha apa velünk lenne. 10 év alatt 600 fontos, kevésbé fontos, és lényegtelen pillanatban hívhattam volna fel, vagy ülhettem volna mellé. Így csak bízhatok éteri figyelmében és abba, hogy a közelsége, szeretete az elmúlással se tűnt el. Apa, csak itt mondhatom el neked! Anyu 60 éves lett! Segítettél volna fotókat lopkodni, ettünk volna nagy kanállal, szeltétek volna a tortát, most meg mehetnétek az ajándék útra.
Nagyon önző vagyok, ha azt kérem, hogy anyu maradjon közöttünk még 30 évig, soha kevesebb erőben, egészségben, szellemben, mert nem tudom mire leszek kész arra, hogy végképp egyedül maradjak?!  
.
.
.
"Lassan 10 éve minden boldogságban cseppnyi szomorúság... nekem hinnem kell a mennyországban, mert az nem lehet, hogy az apu ne lássa milyen fantasztikus kölyök az unokája."

Hatvanas sebességkorlátozás
 Ps: Köszi Margó a gyönyörű inspriációs versért soha jobbkor nem olvashattam volna nálad, kedvenc designereimnek a csudi készletekért: Rucola Designs by Ildi Geist, BeeDeesigns, Raspberry Road Designs, Choubinette Frenc Designs, Delph, Kimeric Kreations, NLD Designs. És Katona Klárinak a daláért, hogy egyszer volt...

5 megjegyzés:

  1. Igen hinned kell abban az országban.Oda való vagy a kedves családoddal együtt.Annyira jó kiolvasni a soraidból ezt a mély szeretetet a szülök iránt.
    Szép hetet.

    VálaszTörlés
  2. Nemhogy te, de én is itt sírdogálok. Köszönöm, hogy megtetted, hogy meg is osztottad. Pontosan tudom, mit érzel. Csodát alkottál, anyukád nagyon boldog lehet, éljen soká! (És éljenek a hetvenes évek, micsoda fotók!)

    VálaszTörlés
  3. Köszike a megtisztító bőgést, nagyon megható. Gyönyörűen írtál és csodásak a képek!!!!! Isten éltesse a Mamádat sokáig!!!! (meg Tetégedet is ilyen csodákkal együtt!!!)

    VálaszTörlés
  4. Szeretlek olvasni, előcsalod azokat az érzelmeimet amiket próbálok eldugni. Tudom mit érzel. Anyukádnak sok boldog szülinapot(édesanyám pont 1/2 évvel idősebb és apukám is majdnem 10 éve nincs köztünk)

    VálaszTörlés
  5. Hű. Toni, te egy nagyon öreg lélek vagy közöttünk. És nagyon jó, hogy figyelmeztetsz néha minket. Mert bármennyire is spirituálisak meg felvilágosultak, meg életeken átívelésben hívők vagyunk, iszonyatosan nehéz lesz feldolgoznunk majd. Basszus.

    VálaszTörlés