2011. április 6., szerda

Mártika a Fő téren

Mióta külön háztartunk szorgalmasan lopikálom ilyen, olyan indokkal, tudtával, tudta nélkül anyutól a régi fotókat. Lefényképezem vagy szkennelem őket és amihez erősen kötődnék érzelmileg, na csak őszintén: elfelejtem visszaadni. (Anyu imád, ha kérném nekem adná.)
 A Cewe kihívása régi helyszín ötvözve újdonatával feladta a leckét. Végig nyálaztam 60 kiló fotóalbumot, átforgattam az exekcájg díszdobozt teli fényképpel és felfedezésre jutottam. Szüleim fotóztak bennünket számolatlanul, de találtam vagy ötöt, ahol egyátalán sejthető volt, hogy fatornyos kis falum a tetthely. Választottam. Elindultam dokumentálni a Fő tér felé Milán, a babakocsi, táskák, fényképezőgép, műanyag motor társaságában. Milán nem mutatkozott túl közreműködőnek. Rájöttem, hogy suhantamban nem tudok fotózni, sem úgy, hogy fél szememet folyamatosan a deden kell tartanom, mert sántikál, mégpedig rosszban. (a kedvencem: Gyenge idegzetűek hagyják ki ezt a pár sort: "Anya, ez mi?" - És már maszatolta a friss köpetet a járdán. Nedves törlőkendő és a reménykedés, hogy nem egy tbc-s homeless szájából esett ki a dns-minta).
Negyedóra alatt hajszálnyival a hisztim előtt feladtam és elindultam a helyzet reménytelensége ellenére vagy pont ezért magával kajak elégedett Mili társaságában.
Ám hiába a machináció a vak szerencse szegődött a nyomomba: a neten találtam egy fotót, amire kis variálgatás után tökéletesen illett az a bizonyos 1982-es.
Krissz fenyegetett bennünket, hogy kihívásunk nem múlik el nyomtalanul, északról ismétlődése várható. Az öltet föl a stelázsira és gondosabb előkészítés mellett majd azon alkalomból elkészítem az eredetileg szándékoltat.  

Nyolcvanasévek
Felhasználtam: Marta Van Eck design: Letter, Fő tér fotó: nyugat.hu


7 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz a 2 kép, amit összemostál! Köpcsitől gyermek ujján én is rosszul lettem volna, de így edződik az immunja (na, ezt nem gondolom komolyan!)

    VálaszTörlés
  2. ez a békegalamb!! :) lehidalok! meg parkrózsák. :) Mártika, cuki voltál!

    VálaszTörlés
  3. Tökéletes!!!!!! Csillagos hatos!

    VálaszTörlés
  4. Ez iszonyú jó lett! Csúcs ez a két fotó egybemosva!

    VálaszTörlés
  5. Jaj, de régen írtál, már hiányzott! Nekem már megszülettek az ötleteim a következő körhöz, illetve pont azokról beszélek, amik most időhiány miatt nem fértek bele...A képed elképesztően ott van!!!!!!!!!!
    Én is vittem a fotózáshoz Olit, de épp jó passzban volt, és annak ellenére, hogy utálja, ha fotózom, pózolgatni is hajlandó volt nekem! :)) (fagyiért cserébe :))))

    VálaszTörlés
  6. GYÖNYÖRŰ az oldalad, elsőre megfogott!!! Ráadásul azt hiszem még nem is kommenteltem itt nálad..., pedig nagyon klassz a blogod, és a bejegyzéseid mindig olyan jók, szeretem olvasni a gondolataidat :)

    VálaszTörlés
  7. Wowwwwwwwwwwwww! Állati szuper lett! :)

    VálaszTörlés