2011. június 28., kedd

Websrcap meg Iván

Míg az ilyen Bálint-nap szerű képződményekkel mit sem tudok kezdeni, és a többi delejesen kötelező ünnepléstől is csuklok, úgy mint anyák diadala, nők éljenzése, apák tömjéznezése. Nem vagyok epilálatlan szívű, de én ezeket a napokat nemes egyszerűséggel az év minden napján ünneplem. 
A Szent Iván éji mulatságok már más hadi rendbe állnak. Bírom az ilyen mély tartalommal bíró, kultikus, népi hagyományokba gyökeredző ünnepeket. Amit nem szeretek az elüzletiesedése. Szombathelyen már inkább szól a sörsátorról, meg a 800 Ft-os tomasz-körhintáról, mint arról, amiről valóban szólnia kellene. Persze vigadjunk az év leghosszabbik napján, de a hagyományőrzés se ártana elsatnyuló, egyszerűsödő, VV Alekosz rajongó embertársaimnak...
Milánnal a napján pirománkodtunk egyet, meg itt városon az esélytelenek nyugalmával indultunk lepkét fogni a Perint patak töltése mellé a "rétre".  Sejtésem beigazolódott, lepke egy száll se volt, viszont a gyerekem érdeklődését az expedíció vagy egy órán át ébren tartotta. Fényképezőt nem vittem. Patak + szabadságtól részegülő Milán - még ha spíd is anya, egymagában: veszélyes kombó. Fényképes bizonyíték híján higgyétek el nekem: nagyon jót szórakoztunk. 

Cewés kihívásra: Próbáltam mindenféle hiedelmet, babonát megjeleníteni az oldalamon, ami Szent Iván kapcsán az eszembe jutott: gyertyaégetés, pillangó kapdosás, papírgyújtogatás szerelmesünk nevével, napimádás, tűzkultusz és szerény személyemben Juno is megtestesül egy pillanatra.... Csak vicceltem.


Szent Iván éjjeli álom  Felhasználtam: Rucola Design: Brementown Musicians, MizzKitten: Garden of Dreams, gyertya, tenger saját fotó, ezret gugliztam. Idézet: Szent Iván éji álom: Shakespeare

Szombaton este adtunk a szokásos kétheti webes együttlétnek. Most is fergetegesre sikeredett. Na, nem a lista, mert sokadjára is úgy érzetem a sorsolás utáni fél órában, hogy ha ebből oldal sikeredik, akkor változik az alapélelmiszerekhez fűződő viszonyom, mert kalapot eszek.
A lusta-lista: óra, függöny, ragasztó szalag, strasszok, béka, tükör.
Vinnyogtunk, méltatlankodtunk... és mégis remekművek kerültek ki kattogó egérkéink alól. Kivételesen saját magammal is 100%-ban elégedett voltam.
Gyűjtögettem a hozzávalókat és vakaróztam, hogy mennyire nem illenek egymáshoz. Aztán beugrott annak az Ákos dalnak a szövege, amit aznap délután futás közben hallgattam. Megvolt a szikra, az eddig egymással köszönőviszonyban sem lévő elemek összeálltak kvintetté. (a béka meg a vokál) . Utólagos engedelmetekkel kedves résztvevő barkácstársak, kicsit módosítottam az eredetileg feltöltött oldalon. A végére csiga tempóban kavaró gépezetemet nem győztem kivárni és a "szövegszerkesztést" félbehagytam. Igazítottam picurkát rajta, de a lényegen ez biztos nem változtatott. 
Szóval, jöjjön a milyen vagyok: (...rekeszizom-lázas: a lányokkal széthumorkodtuk az agyunkat. A foglalkozás elérte célját: hatalmas derültség uralkodott köreinkben)

Milyen vagyok Felhasználtam: csomó googles cuccot, óra: Cajoline, alap, + textúra: Rucola Design, idézet: Ákos: Be lettél oltva


8 megjegyzés:

  1. kicsit olyan kukkolónak érzem magam a benfenntes Scrapbookosok között, de nem bírom megállni, hogy bele ne kotyogjak:
    ANNYIRA MESESZÉÉÉÉP
    és nagyon csípem a világnézeted, mé'nem tud mindenki így látni? (költői kérdés volt)

    VálaszTörlés
  2. acicarúgggjameg, (úgy utálom) megint összekeveredtek a betűim bennfentben máshova csöppent a n

    VálaszTörlés
  3. A cewe-s képed már múvészinek számít.

    VálaszTörlés
  4. Egyetértek, művészi alkotások!!! Fúdeszép mindkettő! Az ünnepekkel hasonlóképp. :)

    VálaszTörlés
  5. Huha nagyon mind a kettő, de nekem az alsó a bejövős. :) Végignéztem azért az oldalad: eszement Mr. Random-tól meg van-e minden rajta. :DDD Főleg a békát kerestem...hová lehet egy ilyen kislényt eltenni egy oldalon :DD De, megtalálta a helyét! :D

    VálaszTörlés
  6. Hát Juno nagyon dögös :) Tüzes, mint tenmagad :)
    A törött tükrödtől meg már a cewén is beájultam :)

    VálaszTörlés
  7. Újra én: megszórnálak egy kis mennyei mannával, pls gyere át hozzám a blogra!:)

    VálaszTörlés
  8. Már megint fergetegeseket alkottál! Egyzer már tényleg benézek én is erre a bulira annyi sok izgalmasat írtok róla... :)

    VálaszTörlés