2011. augusztus 15., hétfő

"Ha kivágom a magas c-t, ebből veszek medencét...."

76-os évjáratú, újszerű állapotú vagyok, ezért minden ami tellett tőlem a 70-es évek vége felé, hogy rajongtam szivacslabdát a feje fölé köpködő holdkompért, az Öreg néne őzikéjéért és boldogan vonszoltam mindenhová a csattogó szárnyú falepkémet. Az, hogy milyen jó zenék, filmek  születtek a 60-70-esben arra csak jóval később eszméltem rá.
Jobb a később, mint az egyátalán. 
Lényeg a lényeg: élek halok a korai Scorsese filmekért, a Hair nem tudom megszámolni hányszor láttam és ha buli hangulatom támad akkor is szívesebben rázom a seggem a Petroleumlámpára, mint bármi másra.
Kovaxká Ildi beindította galaktikus időgépét, ajánlom szíves figyelmetekbe- ha még nem olvassátok, mert egy élmény! Itt kezdi!
És ha már a hangulat meg van akkor jöhet a Funky Soul - szisztem. Totál-brutál készlet: mikrofon-frizkóval, 30 kilós monsturm magnóval, Blondie-hoz, Jimmy Hendrix-hez nyúlós hangulattal.  
Elkényeztet, mert már hozzászoktam, hogy lenyűgöz, sőőőőt bepofátlanodtam: már el is várom! :)A "szaturdéj nájt fívörhez" meghívtam még egy Tonit, amit köszönettel elfogadott és velünk partiarcoskodott:

Saturday night fever - Felhasználtam: Rucola Design by Ildi Geist: Funky Soul, lyrics: Aretha Franklin: Respect

Ha szereted a 60-70-es éveket, akkor nézegess ITT, imádom ezt a blogot! 
Meg egy segítség kérés, sokan vagyunk valakinek csak beugrik: 
Miközben a Funky Soul-ból készítettem az oldalamat eszembe jutott egy csomó ifjúsági film, amit akkor vége-hossza vetítette a királyi televízió. (kár, hogy a hiánypótlásukra törekvés hamvába halt, ha egyátalán volt is ilyens. Xénia láz?! brr.....!!!!) Gondolom sorolnom se kell: Égig érő fű, Boncáék, Gyerekrablás a Palánkba, Szeleburdiék, Keménykalap, Öcsi sorozat. 
És most jön a hilfe! Körülbelül 4. napja gondolodom, keresem a neten és már rögeszmés vagyok tőle... Volt egy többrészes gyerkőc film - tutira nem hazai termék, talán csehszlovák filmgyártás remeke - 4 kölyök rohangált és keresett valamit egy labirintusba, időt utaztak. Ha akció volt, akkor körbeálltak megfogták egymás kezét és suttogtak valami mantrát. Imádtam. Rémlik valakinek valami?! Eddig bárkit kérdeztem mindenki csak érdekesen nézett rám. Mondjátok, hogy nem én találtam ki! Mi lehetett ez, SEGÍTSETEK!!!!! A szerencsés megfejtőnek ajándék oldalt készítek! :)


7 megjegyzés:

 1. Csúcs oldal a javábul! Neme a Látogatókra gondolsz?
  http://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1togat%C3%B3k

  VálaszTörlés
 2. Királyságos ez a retro oldal!
  a film meg az időlabirintus (http://www.youtube.com/watch?v=6PamsjWoJxc) :)

  VálaszTörlés
 3. Visszarepítettél ez időben Toni. :-)
  Az oldalad fergeteges lett!!!!!!

  VálaszTörlés
 4. 76-os lévén az összes kedvencemet felsoroltad, de a labirintusos nem ismerős.
  Az oldaladról viszont sugárzik a retró feeling, fanatisztikus lett!

  VálaszTörlés
 5. Nem biztos, de talán az Időlabirintus? Angolul itt: http://www.youtube.com/watch?v=6PamsjWoJxc
  Én hihetetlenül paráztam tőle!

  VálaszTörlés
 6. Ja, és ha jól rémlik, azt mantrázták, hogy rotgó, rotgó... Ez talán a pasi neve volt.

  VálaszTörlés