2012. január 16., hétfő

Fuss Forrest....!!!!!

Merészen zseniális. Ahogy első pillanattól szíved közepe lesz a kissé nehézkes ipse. Ahogy felnőtt testbe felejtett gyerekként megéli a saját életének, sárbolygónknak sokszor viseletes, máskor örömteli pillanatait. És azok az egyszerű igazságok, amelyek szerint lélegzik. Vagy minden második mondatát lehetne idézni.
Na.... csak a kedvemért, hogy mindenki egyetértően bólogathasson: 

Van úgy, hogy az embernek nincs elég köve.

JF. Kennedy: Gratulálok! Hogy érzi magát?
Forrest Gump: Nagyon kell pisilnem.

Forrest a katonatársairól: Ott volt Dallas...Phoenixből, Cleveland,-ő Detroitból jött-, és Tex..., nos, arra nem emlékszem, hogy Tex hol lakott. 

Kiképző őrmester: GUMP! MI A LEGFONTOSABB FELADATA EBBEN A HADSEREGBEN?
Forrest Gump: Az, hogy mindent megtegyek, amit mond nekem őrmester!
Kiképző őrmester: AZ ISTEN VERJE MEG GUMP! MAGA ISTENVERTE LÁNGÉSZ! ENNÉL KITŰNŐBB VÁLASZT MÉG NEM HALLOTTAM SOHA! MAGÁNAK LEGALÁBB 160 AZ ISTENVERTE IQ-JA! MAGA EGY ISTENVERTE TEHETSÉG GUMP KÖZLEGÉNY!

Szóval imádom! És alig vártam, hogy közös padon nyomulhassak álmaim kicsit visszafogott, ámde annál vitézlőbb hercegével. És lőn. 
Most megmondom a frankót, vért izzadtam. Először is fotó. Az elmúlt rohadt 20 évbe most vagy egy padon se ültem, vagy senkit nem érdekelt, hogy én ott ülök, mert engem ugyan le nem fotóztak. Végre találtam egy képet magamról ahol Tapolcán a Malomtó kőkorlátján lovaglóülésbe ülök és a fejem is csak korlátozottan olyan rajta, mint egy begyűrt faxpapír. Meggyőztem magam, hogy majd azt mondom fényt kaptam, jó ez így, de aztán a megjelenésem ütött csorbát a kompozíción. Olyan nehezen volt tetten érhető a jó érzés:  a trikós, sportcipős felrobbant fejem Forrest mellett. Muszáj adjak magamra! Mást nem ruhát! Kerestem: fölsőt. Kaptam kölcsön hippi nénitől. Köszi. Kerestem csizmát. Találtam azt is. Köszi. Akkor tűnt fel, hogy csak fél lábam van. Ja, az egyik az eredeti fotón a kőkorlát mögött volt. Jó, ja! Akkor mint Dzsepetto megfarigcsáltam a hiányzó végtagot. Alakultam-alakultam, de még mindig hiányos volt a komplé. Akkor elkezdtem vigyorogni, és máris tudtam, hogy rosszban sántikálok. Barátomat dr. Guglé segítségével kerestem egy szőke lobonc nőszarvast és virtuális hajhosszabbításon estem át. Fejtetőnél a lágyabb részek eléggé mesterkéltre sikeredtek, ekkor azt gondoltam: jé, fázom! És egy hajpántot kanyarítottam a fejem fölé! Eddig meg is lettem volna és már csak a spontán agygörcs volt hátra, hogy amúgy a pad deszkáinak rései közé maszkolt szervezetemből egységes árnyéknak valót gyűjtsek be. És tekerjem addig, míg nyomorult Forrestéhez hasonló plecsni válik belőlem. Köszi Tiboca, köszi Cewe! Itten van:

Tom Hanks és Toni Hanks Felhasználtam: az eredeti filmplakátot, meg az atomjaimat a webről mindenhonnan (kigyűjtés alatt.)


Karácsonyra apának meglepetéssel készültem. Kedvenc és egyetlen kisfiának és maga magának történetét fotókönyvbe illesztettem és örömtől párás szemeibe nézve, örök szerelmem jeléül nyújtottam át örömzenélésemet. Úúúúúgy szerettem készíteni, rájuk feledkezni! Segítséget az irodalomtól Kiss Ottó, valamit Mezei András tollától kértem, helyenként - nagyságuktól bocsánatot kérve, de néhol muszájból - testre szabva soraikat. Ha érdekel itten lapozgathatós:


Meg ha már így összejöttünk, mutiznék még valamit! 


Szeretnél téli színekben pompázó ATC háttereket? Tuti helyre jöttél, mondom az okosat: Rándulj el az SBE-re spontán 2,50 dollárkáér' megteheted!

Jöttem, láttam, blogoltam! Nem fenyegetésként: Visszatérek!!!!!! (sátánkacaj)

8 megjegyzés:

  1. óóóóóóóóóóóóóóóóó, én is akajok ilyeen fotókönyvet!!! mármint rólam meg a gyerekekről... ó há, mennyire csudálatosságos!!!

    VálaszTörlés
  2. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁá, meg húúúúúú is! Ez a fotókönyv!! Meseszép, és annyi érzelem van benne!! Ne tegyük fel lapozósba is?
    Forrest oldalad eddig is imádtam, de így, a storyval együtt még inkább:))

    VálaszTörlés
  3. Gratula az átalakuláshoz. Gyanús-sandán méregettelek a cewén, de aztán elhittem, hogy Te vagy, csak monnnyuk 10 évvel ezelőtt. Képes voltál jó szándékkal csapni be :)
    Apás-fiús megkönnyeztem, szerecsen, hogy csak digi változatban áztattam a lapokat. Csókdoslak!

    VálaszTörlés
  4. Az oldald szuper lett a storyval együtt! A fotóköv pedig...hááát szóhoz sem jutok! csodálatos!!! :)

    VálaszTörlés
  5. Született sztori író vagy! Nagyon tetszik a leírás, az oldal meg állati jó lett! Erről most lecsúsztam, de egyszer talán...

    VálaszTörlés
  6. Hát Tonikám, csúcs lett a hippi Toni Hanks Forest-tel a padon, imádom a filmet, gondolkodtam is, hogy ezt választom én is, sok lehetőséget láttam benne, de annyira a tied, hogy örülök, hogy végül mást csináltam :D Ha meg nincs fotó, tessék kérem fotózni, nekem se volt Ponyvaregényes ágyon fekvős, most már egész sorozat van :D
    A fotókönyved a végtelennel imádnivaló!!!

    VálaszTörlés
  7. csudaklassz minden: oldal, fotókönyv, sztori! soha nem elég belőled!

    VálaszTörlés