2010. december 28., kedd

Játékország

Milán több napig ki volt tekeredve magából. (Szerencsére ma délután újra önmaga volt, helyére rakva a bennünk elhatalmasodni készülő pánikot. "Atya-ég! Ez már végleg így marad?!) Semmi nem volt jó neki. Nem lehetett vele egy jó ízűt beszélgetni, játszani, vitatkozni. Minden ingerelte, türelmetlen volt, csak dacolt, kiabált, hisztizett folyamatosan.
Bőszen elkezdtem gyártani a teoriákat, okot keresve a rohamaira: ugyanmár miért olyan a gyerekem amilyen?!
Nem hagytam elveszejteni magam, a 21. század mutterlamúrjaként segítségül hívtam tapasztalt anyaki-pajtásokat, óvodapedagógusokat, Ranschburgot, a józanabbik eszemet. 
Verziók az elhatalmasodó dili okára számolatlanul lógnak a fogason szorgalmasan várva, hogy a megfelelő input hatására leemeljek egyet:  "nem aludta ki magát, front van, jön a foga, keveset evett, túl sokat evett, bújkál benne valami baci."
Ha nem tudom, vagy csak tudni vélem az okát, hogy miért hárpia a problémám akkor is túlmutat azon a tényen, hogy magzatom hosszú és rövidtávon egyaránt elviselhetetlen. Az igazán kifektető kolombuszi felfedezésem az, hogy nem kis mértékben hiányzik a köztünk normál körülmények között feszülő egyetértés, cinkosság. Rájöttem, hogy mennyire szeretek Milánnal játszani. Legalább annyira élvezem, mint Ő, mikor önfeledten belemerülünk a Játékországunkba és szenvedem a hiányát és abban biztos vagyok, hogy ő is ugyanígy érez.
Ezért határoztam: Küldök neki egy csillagot - köszönöm Zizi -, hogy a legsötétebb rossz hangulatából is hazavezesse. És akkor már nem kell nekem sem okokat keresnem arra, hogy miért dühöng, mert hiszen én is vagyok csak úgy levert, rosszkedvű, vagy kiábrándult.
És ha már okafogyott a világvége hangulat, és akkor is ha nem, én mindig ott leszek Játékországban, hogy megérkezzen hozzám zsebében a hulló csillagommal.




Catch a falling star
Felhasználtam: Perry Como: Catch a falling star dalszövegének részletét, Rakusia Design: Forest sleigh rides, Shadowhouse Creation csomó textúráját.
 

9 megjegyzés:

  1. A szokásos bőgés fojtogat...
    Nálatok megvan már a kistesó???
    Nem lehet, hogy egy kicsi testvérféltékenység???
    Asszem a fiaink hasonló korúak, sztem ez vmi korral járó őrület, mert az enyém is nyughatatlan mostanság. És nem fogadja el még a csillagot sem :(((

    VálaszTörlés
  2. drágám, az oldal gyönyörű, ez az ágbakapaszkodááás!
    akarsz még teóriát? :) és ez így hullámzik a végtelenségig, túl kell élni, kapaszkodni a tudott jó dolgokba, és várni, hogy felbukkanjon.
    (cuki milán isz így énekeli a tetejét? - Dorkám; miközben a teraszajtón át azt nézik, ahogy a macskánk egy egérrel játszik)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűűűűű! Nyugi, ilyen mindig lesz, mindig elmúlik (utoljára kamaszkor után). Sok humort kívánok hozzá, az kell!!!! :)

    VálaszTörlés
  4. Az oldal remekül sikerült.Nyugodt békés napokat és remek évzárást kívánok nektek.

    VálaszTörlés
  5. Micsoda oldal, és igen mennyire ismerős, mindaz amiről írsz, mindig jönnek a jobb,nyugisabb napok a rosszak után, csak anya legyen a talpán, aki ki tudja várni türelemmel, szeretettel, aggódás nélkül. :)

    VálaszTörlés
  6. Hát...lehetne még sok mindenre kenni a miérteket. Teóriák persze vannak, de a lényeg... erősnek lenni és túllépni rajtuk, időt adni, kivárni.
    Az oldalad gyönyörű lett, igazán kifejező!

    VálaszTörlés
  7. Imádom az oldalad, engem is kifejez! Én most a karácsonyi nyüzsgésre meg a szemorvosra fogom, h zizik a Gyerekeim és erősen remélem, h nem maradnak így :)

    VálaszTörlés
  8. Na most már azt is tudjuk, hogy a teória gyártásban is jó vagy! Milánt meg cseppet se fogja érdekelni a Te teóriáid, teljesen függetlenül ezektől lesz időről-időre „dilis”. (nyugi családba marad)
    Az oldalad pedig a KEDVEMCEM! Zseniális a látásmódod, a technikád! Ja és az örökítő génjeid is jó munkát végeztek: Mili gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  9. Tanácsokat ugyan nem tudok adni gyereknevelésben, de azt hiszem előbb-utóbb mindent megoldasz ráérzésből. Az oldalaidat biztosan. Ez is remek lett. Nem is ragoznám.

    VálaszTörlés