2010. november 22., hétfő

Csak egy kis semmiség

Nagyjából minden évben november közepére fájdalmasan elunom az őszt, a télről már nem is beszélek. Amíg van a piros meg a sárga, addig rendben a korpuszom. Onnan jönnek a problémák, amikor ébredéskor az ablak alá betolt ágyról felnézve a csupasz ágak markolásznak befelé a szobába. (persze ha látom őket, mert 8 előtt alig világlik és az eső és a köd sem könnyíti meg a dolgomat). Feloldást a depimre a hó jelenti. Sok játékkal, csatangolással. De nem esik egyfolytában és városon kb. 5 percig marad szép. Tavaly egész télen vadász üzemmódban voltunk Milánnal. Kerestük azt a helyet táblától tábláig, ahol télen is van valami szép. Nem mindig győztünk.
A csakazértisvidámésoptimistavagyok halmazállapotom fentartására fejlesztettem ki azt, hogy próbálom a legkisebb semmiségben is megtalálni azt, amitől túllendülök a holtpontjaimon és elhatalmasodik bennem a hepening.



Csak egy kis semmiség
Felhasználtam: Belluga: Inked for life, DVB: Alice in Wonderland, Tootypup Scraps: A little goes a long way.

Komment:
Délelött 10 órakor szürkületi félhomály. Alkonyzóna. Minden szürke. Már most hiányzik a napfény. A rengeteg víz tócsákban sürüsödik lábunk alatt. Milán a kezemet fogva lépteit szaporázza mellettem. Folyamatosan kérdez, szórakozottan válaszolok. Fejemben a bevásárló lista, napi teendőim, miközben próbálom kizárni a fejembe zsolozmázó hangot: „Szökj el napot keresni!”
Milán megtorpan. Csokoládé szeme issza a környezetet, válogatás nélkül benyel minden információt. Megismétli kérdését, válaszra vár: „Mit csinál a bácsi?” Ránézek a férfira, aki felkeltette fiam érdeklődését. Középkorú, fehér hajú, munkás-overálos úr fütyörészve sepregeti az üzletek elől a tócsákat, ázott leveleket. Mili figyelmét észrevéve cinkos mosollyal az arcán nyújtja a seprűjét: „Segítesz?” Persze Milánnak nem kell kétszer mondani. Nagy egyetértésben, vidáman csevegve, viccelődve söprögetnek a járdán. Kacagni való az igyekezetük. Találkozik a pillantásom a kedves idegenével: huncut szarkalábak táncolnak vidáman a szeme körül. Az arca, a mosolya, áramló derűje maszatolják 50 éves arcának, nehéz életének ráncait. Önfeledt munkájuk közben beszélgetünk. Időjárásról, családról, sóskáról. Aztán lassan búcsúzgatunk, elköszönünk. Elindul az épület másik oldalára, mi folytatjuk utunkat a bevásárló központ felé. Mintha víz alól emelkedne ki a fejem úgy lesz arcuk a velünk szembejövöknek Látni kezdem a fáradt, közönyös emberek ősz vége színű, szürke arcát. Megtorpanok és visszafordulok. A férfi már a sarkon sepreget. Ránézek Milánra. A bácsit nézi. Integet, aztán felemeli rám a tekintetét, összemosolygunk, tovább megyünk. Ha volna a napnak egy kis igazsága, akkor most átnézne ránk a gomoly felhőkön és kicsit beragyogná a világot. Ha volna a napnak igazsága, akkor most mindenki arcán színek lennének. Nemcsak a bácsién, Milánén és az enyémen. Zsigerig felmelegedtem. Pár barátságos szó árán kaptam májust novemberben.


Ma történt velem nagy dolog is. Hetekre megvan a vizuális ópium adagom. Kaptam egy csokor szeretet Tőletek üzenetek formájában. Nem tudom hogyan köszönjem meg!
A szépasszony titkos ügynöknőnek meg hála és kalaphajigálás a folyamatos rugdosásért, válveregetésért, biztatásért, vigasztalásért! - Rita! Imádlak! ( Ha! tisztára, mint az Oscar-gálán!)

8 megjegyzés:

  1. Fantasztikus az oldal, a stílusod meg egyenesen szépirodalmi!!!!!!! Köszönöm az élményt! :)

    VálaszTörlés
  2. Beszterivel tökéletesen egyetértek.
    Örülök, hogy megnyitottad a blogod :)
    SZuperül Írsz!!!!!! Ide fogok járni nap, mint nap igényes kortárs irodalmat olvasni!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Na figyu csajszi, nem csak a blogod első olvasója szeretnék ám lenni, hanem a könyved kéziratát is én AKAROM először elolvasni! Fergeteges vagy! Blog dolog kipipálva, készülj, most ezért foglak nyúzni!!!!!!!!!!!!!
    Ja és az imádat mondanom se kell kölcsönös!!!

    VálaszTörlés
  4. Tényleg elképesztő jól írsz. Megfogalmazod mindazt, amit én csak gondolok, de nem tudom leírni. Nem tudom, neked jó-e, hogy blogod van, de hogy én sokat nyertem, az tuti:))

    VálaszTörlés
  5. Felmelegedtem Nálad, köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  6. Mindig örömet okoz amikor érett érteket hordozó emberekről hallok.Vagy ilyen emberek virtuális nyomain tölthetek némi időt. Sok sok örömet és áldást kívánok neked mindenben és minden területen.

    VálaszTörlés
  7. Kellesz nekünk, mert nekünk bizony te vagy a napfény, meg a sepregető bácsi, nagyon köszönöm az élményt, a csodás oldalt!

    VálaszTörlés
  8. Örömmel adtam tovább, hogy blogod van! ... és nagyon boldog vagyok ... már régen szerettem volna ezt a "kuckót", ahova bevackolom magam és olvashatok, amiből töltekezem és több leszek, amikor "hazamegyek":-)

    VálaszTörlés